TOOLOX

TOOLOX – DET FÖRSTKLASSIGA MASKIN- & VERKTYGSSTÅLET

Vi erbjuder ett komplett sortiment av plattor och rundstång i Toolox 44. Vi har ett gediget plåtlager med Toolox 33 och Toolox 44.

 

Detta konstruktionsstål är ett utmärkt val av stål för maskinkomponenter

Fräs i stål (Toolox sida)
Maskinkomponent med konstruktionsstål

VILL NI VETA MER? KONTAKTA VÅRT TEAM

Berätta mer om ert projekt och behov av Toolox

OM TOOLOX

KONSTRUKTIONSSTÅL MED ENASTÅENDE RENHET

Toolox är ett färdighärdat konstruktionsstål som lämpar sig bl.a. för verktyg, maskinkomponenter och bearbetade komponenter som kräver hög hållfasthet. Det har egenskaper som finns hos Electroslag remelting stål (ESR-stål). Det medför att konstruktionsstålet blir enkelt att bearbeta och forma till det verktygsstål du önskar.

 

Toolox® är framtaget med hänsyn till att utvecklingen för producenter ligger i att ständigt bli bättre och snabbare för att bibehålla sin konkurrenskraft. Detta utomordentliga material möte utmaningarna genom att högprestera som ett modernt stål för maskinkomponenter och verktyg. Dess seghet likväl hårdhet är oöverträffad.

 

Den stora uppsidan som detta moderna förhärdade verktygsstålet erbjuder är minskade ledtider i tillverkningen av verktygen då man eliminerar värmebehandling samt avlastning för spänning. Ytterligare fördelar är att du som kund får en besparing av transport och minskar miljöpåverkan.

 

Test av Toolox

När vi satte materialet på prov och testade Toolox mot 42CrMo4 HT, så var utgångsläget att just 42CrMo4 HT uppvisade bekymmer iform av deformation efter värmebehandling. Det behövdes ett ekvivalent material. Detta material användes i en axel till hammarkvarn och genom våra analyser och testkörningar så lyckades Toolox ersätta materialet i sin helhet,  samt öka livslängden med 30% i genomsnitt. Toolox som ekvivalent var ett faktum. Nu har kunden Toolox i sin verksamhet och sluppit detta problem med axlar till sina hammarkvarnar.
Nedanför kan ni se ett axplock av vårt lagersortiment av Toolox 44, men vi har bred lagerhållning av olika varianter inom just detta material.

 

Mer information från SSAB

Nedan kan du ladda hem fler datablad om konstruktionsstålet Toolox. För mer information och de mest aktuella databladet besöker du SSAB hemsida här.